Постоянные читатели

четверг, 13 июня 2024 г.

Соответствие Камней Рунам. Делаем рунный набор из камней.

 

Соответствие Камней Рунам. Делаем рунный набор из камней.

Круги из камней, как и другие магические круги, возможно, строились для того, чтобы служить накопителями волшебной силы, и за многие годы сами камни вобрали в себя много магической энергии. Небольшие круги из камней не обязательно должны быть постоянными (при этом впоследствии к камням следует относиться с уважением). Лучше всего, если камни для круга, сооружаемого в закрытом помещении, используются снова и снова, с каждым разом накапливая силу.

Angel: МАГіЯ ШУНГіТА

Angel: МАГіЯ ШУНГіТА: Камінь здоров'я та довголіття, шунгіт існує на нашій планеті близько двох мільярдів років, будучи єдиним природним джерелом вуглеців, як...

пятница, 7 июня 2024 г.

Сироп з цвіту липи





Буквально кільканадцять років тому липа асоціювалася у мене тільки з чаєм , який п'ють під час грипу чи будь-якої застуди. Окрім потогінних властивостей, він також має спазмолітичні та заспокійливі властивості, а також допомагає при безсонні та мігрені, серед іншого. Звичайно, ми можемо купити такий чай, наприклад, в аптеці чи трав’яному магазині, а також засушити суцвіття липи самостійно (завжди сушити їх у затіненому, сухому та провітрюваному місці).

Ми також можемо використовувати липу для ароматизації деяких страв (наприклад, соусів чи десертів), а також ми можемо готувати з неї різні настоянки ( я знайшов кілька цікавих рецептів, наприклад, тут - натисніть ).

З них я приготувала сироп, а решту використаю для згаданого вище зимового чаю. Поки що намагаюся не думати про зиму ;)




Сироп з цвіту липи

.
Ми можемо приготувати його так само, як згаданий раніше сироп з бузини .

Ми можемо готувати сироп тільки з квітів ( чим більше ми використовуємо, тим більш насиченим буде наш сироп, мінімум 60-80 г свіжих квітів ), але також і з квітів з листям. ( але тоді ми отримаємо липовий сироп, а не з липового цвіту ;) з трішки іншим смаком ) і тоді нам потрібно приблизно 2 жмені суцвіть липи на літр води . Приготувати розсіл: закип'ятити 1 л води + 1 кг цукру ( я цього разу використовувала тростинний ) + 20 г лимонної кислоти ( або сік 1 лимона ) і залити окропом квіти ( всі вони повинні бути покриті сиропу ), накрийте кришкою і залиште приблизно на 2 дні, обережно перемішуючи вміст посудини один раз на день. Потім ретельно проціджуємо сироп і розливаємо по стерилізованим пляшках; Якщо ми хочемо зберігати його тривалий час, то рекомендую пастеризувати сироп: після проціджування закип’ятити сироп і розлити в стерилізовані пляшки. Непастеризований сироп я завжди зберігаю в холодильнику, а пастеризований - в підвалі. Після відкриття зберігати сироп у холодильнику.


Як я вже згадував раніше, ми також можемо приготувати інші сиропи подібним чином, наприклад, з листя меліси , м’яти або вербени , і чим більше трав ми використовуємо, тим ароматнішим буде наш сироп.
Зараз у мене на балконі ростуть лаванова м'ята та ананасовий шавлія , і я, зізнаюся, дуже хотів би вкласти їхній аромат у пляшку сиропу ;) На жаль, я не думаю, що зможу це зробити цього сезону, оскільки рослини ще зовсім маленькі. Але що затримається... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

widgets