Постоянные читатели

суббота, 27 апреля 2024 г.

Сироп з молодих пагонів сосни

 Домашній сироп з молодих пагонів сосни - це ліки, які ми можемо використовувати при застуді в зимові дні. Він має відхаркувальні та антибактеріальні властивості та допоможе при захриплості, яка також може виникнути влітку через надмірне використання кондиціонера в автомобілі чи офісі. Він буде корисний при всіх видах застуди, нежиті та бронхіті. Пагони сосни багаті вітаміном С, мінеральними солями та ефірними маслами, які зміцнять наш організм. Сироп чудово смакує, якщо додавати його до чаю або млинців .

сиропу з молодих пагонів сосни

🥘 Інгредієнти

  • 1 кг пагонів сосни
  • 800 г цукру

🔪 Інструкції

  • Очистіть молоді пагони сосни від коричневих лусочок, хоча за деякими рецептами це не обов'язково, досить очистити їх від будь-яких комах, але не мити!
  • Покладіть очищені пагони шарами в банку, посипте кожен шар цукром і розімніть, наприклад, паличкою, товкачиком або кулаком :) Нарешті все міцно притисніть. Накрийте кришкою, але не закручуйте повністю, можна надіти щільну марлю і зав’язати її гумкою.
  • Поставте банку на сонячне підвіконня кожні кілька днів можна помішувати вміст банки, щоб цукор краще розчинився, також можна розминати вміст (притискати верх товкачем). Зніміть банку з пагонами з підвіконня, коли цукор розчиниться, поставте в темне і прохолодне місце.
  • Коли пагони пустять сік і сироп придбає колір чаю, можна процідити вміст через марлю, ретельно віджавши сироп з пагонів.
  • В сиропі сходи можуть перебувати до 4 тижнів, довше зберігати їх не потрібно.
  • Готовий сироп розлити в стерилізовані банки або пляшки і закупорити.
  • Зберігати в прохолодному та сухому місці.

🥄 Дозування

Готовий домашній сироп з пагонів сосни приймають в наступних дозах. Якщо у вас є сумніви щодо дозування, зверніться до свого лікаря або фармацевта.

  • Дорослим по 1 столовій ложці 3-4 рази на день
  • Дітям по 1 чайній ложці 3 рази на день

Тільки в травні можна вибрати відповідні пагони для приготування сиропу! Найкращі ті, що мають довжину 10-12 см , тому поспішайте, бо вони скоро переростуть! Варто мати в домашній аптечці домашній натуральний сироп без хімічних добавок, як готували його наші бабусі :).

💭 Поради

Після проціджування сиропу пагони не викидайте ! Використовуйте їх для приготування чудової настоянки, яка до того ж має цілющі властивості. Однак пам’ятайте, що цей продукт призначений лише для дорослих! Детальніше про її приготування можна дізнатися з рецепту настоянки з перероблених пагонів сосни .

❓ Часті запитання та відповіді

Коли збирати пагони сосни?

Час збору врожаю залежить від погоди, але зазвичай ми збираємо пагони на початку травня.

Наскільки великі пагони збирати на сироп?

Довжина пагонів повинна бути від 10 до 12 см. Пам’ятайте про збереження дерев і не обривайте всі пагони з однієї гілки. Позбавлення дерева від усіх пагонів призведе до неправильного росту дерева. На кожній гілці залиште кілька молодих пагонів.

Чи потрібно пастеризувати сироп з пагонів сосни?

Сироп, приготований класичним способом, не потребує пастеризації. Однак зберігати його потрібно в прохолодному і темному місці. Звичайно, якщо у нас немає відповідних умов для холодного зберігання, ми можемо його пастеризувати.

Які властивості він має?

Найважливішими властивостями сиропу є відхаркувальні та антибактеріальні властивості. Містить багато вітаміну С , який бореться з вільними радикалами і зміцнює імунітет.
Високий вміст мінеральних солей регулює водокористування. Флавоноїди мають протизапальні, антиоксидантні та спазмолітичні властивості.

Чому сироп бродить?

Не забувайте збирати пагони сосни в сонячний і сухий день, краще в середині дня, щоб вони не промокли. На мокрих пагонах може бути цвіль або її насіння, які розвинуться в наших кільцях і зіпсують всю роботу. Іншою причиною може бути занадто мало цукру, краще додати трохи більше цукру і бути впевненим, що нічого не закисне!

Що можна використовувати замість цукру для приготування сиропу?

Білий цукор можна замінити тростинним цукром у тій же кількості або медом. Ксиліт також підходить для приготування сиропу, але його потрібно додавати приблизно на 20-25% більше, ніж цукру.

Які є протипоказання до застосування?

Призначення сиропу хворим на цукровий діабет слід узгоджувати з лікарем через вміст цукру. Людям, що худнуть, також слід бути обережними при його вживанні, оскільки він підвищує апетит. Також не рекомендується людям з астмою і людям, які страждають на кашлюк.

Що робити з пагонами, що залишилися після проціджування сиропу?

Зливши сироп, пагони, що залишилися, використовують для приготування настоянки. Просто залийте пагони сосни спиртом і залиште на кілька тижнів, потім розлийте по пляшках і при необхідності підсолодіть. Детальніше про її приготування можна дізнатися з рецепту настоянки з перероблених пагонів сосни .

Комментариев нет:

Отправить комментарий

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

widgets