Постоянные читатели

суббота, 27 апреля 2024 г.

ВОЛОШКОВИЙ СИРОП

Волошка — одна з найвідоміших квітів наших лугів. Роками готую волошковий сироп, але до цього рецепту довго не поверталася. Пам’ятаю часи, коли на підвіконні стояли пляшки з волошками, з одних варили вино, з інших варили сироп. Рецепт дуже простий, а смак неймовірний. Рекомендую сироп до лимонаду, чаю або просто з водою та льодом.

ІНГРЕДІЄНТИ:
  • 1 літрову банку пелюсток волошки злегка збити
  • приблизно 1/2 кг цукру
  • 1 літр води. 
Ми збираємо квіти в сонячний день, далеко від дороги, звичайно. Самі пластівці покласти в банку і засипати цукром, чергуючи, поки банка не заповниться. Відставити на 3-4 дні в тепле місце, поки пелюстки не пустять сік (я залишаю банку на підвіконні і через два дні доливаю склянку води, тому що волошки не завжди пускають сік). Час від часу помішуйте густий сироп.
На третій день додайте решту води, перемішайте і процідіть сироп через марлю (він густий і солодкий, світло-фіолетового кольору). Розлийте в темні пляшки, щоб не втратило колір, і зберігайте в холодильнику. Сироп вживаємо відразу, розбавляємо водою, додаємо лимонад або чай.

Примітки:
В глечику, на фото стоїть волошка, посипана цукром і відразу залита кип'яченою водою, такий спосіб теж хороший, почекати три дні, процідити через марлю і готово. Однак ми повинні бути обережні, щоб не робити вино.

Після проціджування сироп (той, що з банки) густий, солодкий, пахне волошками та лугом, мені здається, приємний запах, чудово підійде для напоїв.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

widgets