- 500 г свіжої м'яти
- 2 літри води
- 3 склянки цукру
- 1/2 чайної ложки лимонної кислоти
ПІДГОТОВКА:
- Я промила м'яту, тепер вона трохи підсохла, чиста, без бруду, без черв'яків, тому буду використовувати для приготування сиропу.
- Десь півкілограма, це справді багато.
- М'яту помістити в каструлю, залити 2 л води і трьома склянками цукру.
- Тепер закип'ятіть м'яту і залиште на повільному вогні приблизно на 5 хвилин, поки цукор не розчиниться, можна навіть швидше вимкнути газ і залишити м'яту під кришкою на кілька годин, щоб весь м'ятний смак і аромат проник в рідину.
- Через кілька годин процідить м’яту, додайте кислоту і перемішайте.
- Розлити по банках і пастеризувати у воді близько 5 хвилин, рахуючи час з моменту закипання води.
Комментариев нет:
Отправить комментарий