Постоянные читатели

пятница, 3 мая 2024 г.

Сироп з квітів бузку


Цей сироп не один раз знадобиться вам в приготуванні тортів, глазурі. За бажанням його можна додавати у йогурт чи інші десерти.
  • Вода - 500 мл
  • Бузок - 4 гілки з квітками
  • Цукор - 350 г
  • Лимон - 1/2 шт.


  1. Зранку відріжте чотири гілочки бузка, струсіть від комах. Обирайте без зелених квіток, інакше сироп вийде гіркуватим. Ретельно промийте гілочки з квітками.
  2. Далі поставте на вогонь каструлю з водой, додайте в неї цукор та варіть на повільному вогні близько двох хвилин, щоб цукор добре розтанув.
  3. У банку або каструлю всипте бузкові квітки, додайте лимонні скибочки і залийте їх цукровим сиропом так, щоб всі квіти були покриті.
  4. Накрийте кришкою і приберіть в холодильник на шість днів, щоб сироп дійшов.
  5. Щодня, по два рази в день сироп інтенсивно перемішуйте.
  6. Наприкінці процідить сироп, щоб позбутися від лимона і квіток, і розлийте по пляшках.

Бузок смачний і корисний при правильному приготуванні . Він дуже добре впливає на проблеми шкіри, має протизапальні та жарознижуючі властивості. Крім того, він має сечогінну дію, очищає печінку і чудово бореться з паразитами.

З бузку можна приготувати корисний, смачний і чудово ароматний сироп та мед.

Інгредієнти
Для приготування 1 літра сиропу з цього дуже корисного рослини нам знадобиться:
3 склянки квіток бузку без листя, гілочок і стебел
3 склянки цукру
сік половини лимона
3 склянки води

Як приготувати бузковий сироп?Спочатку помістіть квіти в банку з вичавленим соком половинки лимона.
Потім кип’ятимо воду з цукром, періодично помішуючи.
Коли наша суміш закипить, заливаємо нею наші квіти.
На наступному етапі банку накрийте кришкою і поставте в прохолодне місце.
Якщо ви хочете зберігати наш сироп у холодильнику, не забудьте дати йому повністю охолонути, перш ніж ставити його.
Чотири дні (приблизно стільки повинен стояти сироп) щодня струшуємо банку, щоб все ідеально перемішалося.
Після закінчення рекомендованого часу злийте сироп і використовуйте його регулярно, додаючи у воду, чай або млинці.


Якщо ви хочете, щоб бузковий сироп простояв трохи довше, пастеризуйте його.

Як приготувати бузковий мед?

Що стосується приготування меду з бузку, то найпростіший і надійний спосіб – залити квіти бузку натуральним медом і залишити приблизно на 3-4 дні. Мед набуде чудового аромату, але в той же час витягне всі супероздоровчі властивості з квітів рослини. Як відомо, мед сам по собі дуже корисний, а в поєднанні з бузком вийде чудова суміш, яка дбає про здоров’я.

Як приготування сиропу, так і меду надзвичайно просте і вимагає лише трохи часу.

Квіти бузини дуже ароматні. А ще кажуть, вони мають лікувальні властивості. Тож здавна в Україні роблять сироп із квітів бузини. Найчастіше його використовують для приготування напоїв:додають у холодну воду, щоб підсолодити та зробити ароматною;
додають ложечку сиропу у чай замість меду;
Готують літні напої, як-то лимонад або мохіто, із додавання сиропу з цвіту бузини.

Ми зібрали для вас кілька перевірених рецептів приготування сиропу з цвіту бузини, якими поділилися господині. Готуйте і смакуйте, на здоров’я!
Сироп із квітів бузини. Рецепт 1

Сироп із квітів бузини роблю не перший рік, і дуже нам подобається! На 3-літрову банку – 30 шт. квіток бузини (парасольок) і 70 г лимонної кислоти. Усе це залити холодною кип’яченою водою та поставити в холодильник на три дні. Потім перецідити, додати 3 кг цукру, довести до кипіння. Готовий сироп розводити з холодною водою, пропорція різна, хто як любить. Можна додати лимон і м’яту, але нам подобається без. Смачно та корисно! Рецепт Вікторії Лисецької
Сироп із квітів бузини. Рецепт 2

100 головок суцвіть бузини залити 5 літрами кип’яченої води (не сильно гаряча, і не холодна, коли закипить, то трішки нехай остигне – і можна заливати). Додати 50 г лимонної кислоти. Притиснути пресом, щоб не піднімалися суцвіття, залишити настоятися звечора до ранку, можна і на добу. Потім процідити, додати 5 кг цукру, закип’ятити. Готовий сироп розлити у стерильні пляшки або банки. Рецепт Ірини Добош
Сироп із квітів бузини. Рецепт 3

Маю добрий рецепт сиропу з квітів бузини: 20 квіток бузини замочити в 2 л води (перевареної холодної) на 24 год. Коли настоїться, процідити, до соку додати 50 г лимонної кислоти і 2 кг цукру, проварити 2-3 хв, щоб цукор розійшовся. Залишити, щоб трошки охолонув і перелити в стерилізовані банки, закрити теплим, перевернути. Зберігати в прохолодному місці, витримає довго. Рецепт Ніки
Сироп із квітів бузини. Рецепт 4
40 китиць цвіту бузини, 4,5 л води, 4,5 кг цукру, 90 г лимонної кислоти. Зварити сироп з води, цукру і лимонної кислоти. Остудити до 90 градусів та запарити цвіт. Дати настоятись при кімнатній температурі до вистигання, процідити через марлю. Зберігати у темному прохолодному місці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

widgets